De kinderen zijn elke zondagmorgen welkom bij het kinderprogramma KidsZone! De inloop is vanaf 9.45 uur.

Ze worden geregistreerd en krijgen een sticker met hun naam erop. Daarna kunnen ze een half uur lang lekker spelen, variërend van knutselen, bouwen, sjoelen enz. De leiding doet hier ook aan mee, zodat ze de kinderen op een speelse manier (beter) kan leren kennen.

Na het spelen worden de kinderen verdeeld in een onder- en bovenbouw-groep (groep 1-4 en groep 5-8) en gaan naar de kleine groep, waar ze iets te drinken en wat lekkers krijgen. De kinderen mogen vertellen wat ze de afgelopen week hebben meegemaakt en er wordt ook al vast aandacht geschonken aan het thema van die ochtend. Na een kwartier komen alle kinderen weer bij elkaar in de grote groep en gaan we met elkaar lekker zingen en swingen!

In de grote groep wordt het thema behandeld van die ochtend door middel van een (Bijbel)verhaal, toneelstuk, poppenkast enz. Daarna gaan de kinderen weer in kleine groepjes uiteen voor de verwerking van het thema aan de hand van een spel of een werkje. Tot slot bidden we voor de kinderen en kunnen de ouders hun kinderen weer ophalen.

Het mooie van dit concept is dat heel veel mensen uit de gemeente mee kunnen helpen. Iemand zet het speelgoed klaar, speelt met de kinderen, ruimt weer op en kan in de grote dienst gaan zitten. Iemand anders zet het drinken klaar of geeft de kinderen een sticker. Weer iemand anders vertelt het verhaal in de grote groep of speelt een toneelstuk. Alleen de leiders van de kleine groepen vormen een vast team en de teamleden rouleren, zodat de kinderen eens in de 3 weken dezelfde leiders hebben. Op deze manier kunnen de groepsleiders een goede band met de kinderen opbouwen. De kinderen zelf zijn zeer enthousiast over dit concept. En wij als leiding ook.

Wilt u meer informatie over KidsZone? Stuur dan een mailtje naar:
kinderwerk@pinkstergemeenteheerenveen.nl

 

De kinderen sponsoren een adoptiekind: